Termenul “lifting” inseamna ridicare si este asociat cu interventia chirurgicala clasica de intindere si elevare a pielii de la nivelul fetei. Ridarea pielii este rezultatul urmatoarelor mecanisme: imbatranirea, sechelele leziunilor actinice si dereglarile genetice.
Imbatranirea pielii este un proces de atrofiere; pielea este alcatuita din trei straturi: epiderm, derm si hipoderm.
Cele mai importante modificari au loc in derm; grosimea dermului descreste odata cu varsta, fibrele elastice se distrug si scade cantitatea de colagen. Operatia se adreseaza atat femeilor cat si barbatilor nemultumiti de aspectul fetei si gatului lor. Interventia permite repozitionarea intregului complex structural al fetei indepartand excesul de piele si de grasime, ridicand si fixand straturile profunde de muschi si reajustand intreaga piele a fetei si gatului la noul continut.
Preoperator, adica inainte de operatie, va recomand urmatoarele:
– Nu luati aspirina sau alte antiinflamatoare cu doua saptamani preoperator.
– Nu mancati si nu beti lichide cu 6 ore inainte de interventie.
– analize de laborator.
– ecografie abdominala.
– electrocardiograma.
Leziunile actinice (solare) sunt reprezentate prin degradarea si subtierea fibrelor elastice, scaderea cantitatii de colagen, cresterea relativa a proportiei substantei fundamentale. Radicalii liberi de oxigen sunt implicati in distrugerea ultrastructurala a pielii. Schimbarile vizibile asociate cu procesul de imbatranire sunt:
– micsorarea structurilor osoase,
– diminuarea grosimii si elasticitatii pielii,
– scaderea aderentei pielii la straturile subiacente,
– caderea gravitationala a tesuturilor moi, formarea ridurilor, in zonele de aderenta cu structurile profunde si in zonele de insertie a muschilor.
In jurul varstei de 30 de ani apare un surplus de piele in zona superioara a pleoapelor, riduri fine in zonele laterale ale ochilor si adancirea santurilor nasolabiale. In jurul varstei de 40 de ani apar riduri intre spancene si pe frunte, iar celelalte se accentueaza. La 50 de ani apar riduri pe gat iar varful nasului se lasa in jos. La 60 de ani pielea fetei este mult mai subtire si scade tesutul adipos in reginunea temporala si bucala.
Exista trei tipuri de riduri la nivelul fetei:
– ridurile ortostatice, provenite de la nastere dar care devin aparente o data cu disparitia tesutului grasos al copilului si sunt situate la nivelul gatului;
– ridurile dinamice determinate de miscarile muschilor mimicii
– ridurile gravitationale
Operatia de lifting facial se poate efectua la persoane cu varste cuprinse intre 40 – 70 de ani cu stare buna de sanatate, fiind potrivita atat femeilor, cit si barbatilor.
Liftingul facial este o interventie chirurgicala de mare delicatete, necesitind cunostinte ale anatomiei fetei, complicatiilor comune tuturor interventiilor chirurgicale (hematom, serom, infectie), pot apare necroze tegumentare sau leziuni ale unui ram motor al nervului facial cu deficit estetic si functional evident.
Operatia de lifting facial se efectueaza sub anestezie generala, iar durata sa este de 3 – 4 ore.
Incizia in pielea paroasa a regiunii temporale, coboara in fata urechii, apoi pe sub lobulul urechii, in spate pana la aproape jumatatea urechii si se pierde in par. Pielea este separata de grasimea subiacenta si de muschi.
Excesul de piele este indepartat iar sutura se realizeaza cu fire fine pentru a obtine o cicatrice cit mai putin vizibila.
Specialist cu recunoastere si expertiza in domeniul chirurgiei estetice si reparatorii.
Doctor chirurg cu sute de operatii estetice de lifting si remodelare faciala.
Liftinguri, implanturi , liposuctii, lipofilling -uri, abdominoplastii & more.
Postoperator se recomanda un tub de dren 24 – 48 de ore pentru a evita aparitia hematomului.
Postoperatie vor apare edem si vanatai la nivelul fetei care necesita purtare unei masti elastice pentru a preveni edemul si vanataiile exagerate.
– firele se scot la 14 zile.
– edemul si vanataille dispar treptat de la 2 saptamani.
– evitati expunerea la soare si solar timp de 6-9 luni.
Preturile unei operatii de lifting facial difera in functie de metoda aleasa.
Astfel, costul pentru o interventie minima cum ar fi cea de mini lifting este semnificativ mai mic decat cel al unei proceduri chirurgicale complexe, cum este cazul liftingului facial complet.
Pentru a afla cat costa o operatie de de lifting facial, click aici.
© 2024 ART-ESTETICA.RO