Lifting mamar
Operatia de ridicare sani

Lifting mamar - operatie de ridicare sani

Liftingul mamar sau Mastopexia, procedura cunoscuta in limbaj popular sub denumirea de operatie de ridicare a sanilor este o interventie chirurgicala ce consta in elevatia si remodelarea conturului sanului lasat. Pierderea elasticitatii pielii, efectele gravitatiei, fluctuatiile in greutate, un program sever de dieta, sarcina, alaptarea pot afecta fermitatea si forma sanilor. De asemenea, procesul de imbatranire determina modificari al sanului prin pierderea volumul tesutul adipos si scadera elasticitatii tegumentare.


Ridicarea sanilor se poate face la orice varsta, dar se recomanda dupa ce dezvoltarea sanului e completa. Bine de stiut este faptul ca o operatie de ridicare a sanilor nu afecteaza capacitatea de alaptare. Totusi este de mentionat ca pacientele ce recurg la mastopexie trebuie sa fie majore, sanatoase, sa nu fie sau sa nu ramana gravide imediat dupa operatie.



Cand este necesara o operatie de ridicare a sanilor?

Este indicat sa apelati la operatia de ridicare a sanilor, daca va aflati in cel putin una din urmatorele situatii generale:
– Sanii sunt atarnati/ lasati;
– Sanii si-au pierdut fermitatea si elasticitatea;
– Areolele si mameloanele sunt indreptate in jos sau pozitionate sub santul submamar.

Sani lasati? Afla de ce se lasa sanii!


INAINTE
DUPA

Operatia de lifting mamar

Operatia de Lifting Mamar se efectueaza sub anestezie generala si dureaza 2-4 ore. In general, exista 3 tehnici de incizie in functie de aspectul particular al sanului. Procedura cea mai des folosita este in ridicarea sanilor prin incizie sub forma de ancora denumita si T inversat (prima poza). A doua tehnica de ridicare, mai putin folosita, poarta numele de incizie tip lollipop (poza 2), iar ultima si cea mai rar folosita este incizia periareolara (taietura doar in jurul areolei). In cazul inciziei sub forma de ancora, prima taietura se face in jurul areolei, a doua coboara de la marginea inferioara a areolei in santul submamar, iar a treia este plasata orizontal sub san. Se excizeaza tegumentul in exces, areola si mamelonul sunt mutate in locul nou. Se face decolarea glandei de pe muschiul pectoral si se fixeaza cu fire neresorbabile.

Deoarece conditiile generale prezentate mai sus nu corespund in totalitate decat procedurilor clasice de lifting mamar, in randurile de mai jos vom detalia cazurile particulare pe care le puteti lua in considerare atunci cand va decideti sa efectuati o operatie de ridicare a sanilor.

In afara de liftingul mamar clasic, chirurgia estetica pune la dispozitiei in functie de particularitatea fiecarui caz si alte metode complementare de ridicare a sanilor. Astfel, femeile cu diferite volume si grade de ptoza mamara au ca variante urmatoarele metode de lifting si remodelare a sanilor:

Metoda liftingului cu implant din silicon

Metoda liftingului cu implant silicon este ideala atunci cand aveti sanii mici si lasati. O data cu inaintarea in varsta, unele femei devin nemultumite de aspectul si reducerea volumului sanilor. Daca va aflati in aceasta situatie puteti alege combinatia lifting mamar – implanturi din silicon.

De retinut este ca in unele cazuri de ptoza mamara cu grad scazut, pacientele care doresc marirea si ridicarea sanilor pot opta doar pentru introducerea de implanturi mamare, fara a mai fi necesara operatia de lifting (mastopexie).

Despre operatia de mastopexie cu implant


Metoda ridicarii cu implanturi din siliconPrima etapa a operatiei incepe prin reductia tesutului din partea de jos a sanului pentru realizarea unui buzunar ce va permite plasarea ulterioara a implantului.

Cantitatea de piele care se excizeaza de sub areola trebuie coroborata cu marimea implantului si de cele mai multe ori este redusa. Daca este cazul, glandele mamare vor fi remodelate pentru ca sanii sa fie ridicati si umpluti corespunzator, astfel incat sa fie simetrici.

Plasarea implantuluiA doua etapa continua prin plasarea implantului sub muschiul pectoral.

Datorita faptului ca pacientele ce recurg la operatia de lifting mamar au o piele inelastica ce favorizeaza ptozarea, implanturile alese au de obicei volume reduse. In ceea ce priveste metoda de introducere a protezelor, trebuie spus ca cel mai bun loc este sub muschii pectorali, deoarece plasarea sub glanda mamara are ca rezultat lasarea sanilor in timp.

Decupare si mutare areola

A treia etapa se realizeaza prin decuparea si mutarea areolei din partea inferioara a sanului lasat, in partea superioara.

Cu aceasta ocazie, mameloanele vor fi remodelate la dimensiunea stabilita inainte de operatie si asezate proportional, simetric. Aceasta operatiune se efectueaza dupa caz, deoarece in unele situatii este necesara redimensionarea unui singur mamelor, alteori a ambilor. In cazuri mai rare, nu se justifica aceasta operatiune iar areolele raman asa cum au fost initial.

Ridicarea si remodelarea sanului

A patra etapa consta in ridicarea si remodelarea sanului peste implant, apoi inchiderea operatiei cu fire neresorbabile.

In final, trebuie specificat ca operatia de lifting mamar poate fi completata doar cu introducerea de proteze siliconice, si nu cu operatia de umplere a sanilor cu grasime proprie. Aceasta motivatie are ca argument riscul de infectie extrem de ridicat ce ar aparea daca mastopexia ar fi insotita de augmentarea cu grasime.

Metoda liftingului cu reductie mamara

Reductia tesutului mamarMetoda liftingului cu reductie mamara reprezinta o varianta alteranativa a mastopexiei mamare clasice, fiind o opeatie ideala pentru sanii foarte mari, grei si lasati.

Operatie complementara liftingului, reductia mamara este o procedura de micsoare a sanilor ce vine in sprijinul femeilor afectate de volumul excesiv al bustului. Aceste paciente isi doresc si au nevoie nu doar de o ridicare a sanilor, ci si de o reducere a volmului si greutatii acestora. Practic, aceasta metoda se compune din cele doua operatii (lifting si reductie) si are ca rezultat ridicarea si redimensionarea sanilor la volumul si aspectul estetic dorit.

Chirurgie estetica Bucuresti - Dr. Rachad

0123456789001234567890

Ani de experienta

Chirurg specialist cu vasta experienta & expertiza in chirurgie estetica.



01234567890012345678900123456789001234567890+

Operatii implanturi

Peste 2000 de operatii de marire a sanilor cu implanturi rotunde si anatomice.



01234567890012345678900123456789001234567890+

Operatii de lifting

Peste 2000 de proceduri chirurgicale de ridicare a sanilor lasati (liftinguri mamare).

Preturi

Descopera noile preturi oferite de catre Dr. Rachad, chirurg estetician specialist, cu o experienta de peste 20 de ani in chirurgie estetica.
CLASIC

3500

Lifting fara implant
  • Anestezie generala✔
  • Operatie ridicare sani by Dr. Rachad✔
  • Spitalizare 24 de ore✔
  • Pansamente✔
  • Bustiera si corset✔
  • Consultatii GRATUITE post operatie✔

UP & ROUND

5000

Include implanturi rotunde Mentor
  • Anestezie generala✔
  • Operatie ridicare sani by Dr. Rachad✔
  • Implanturi rotunde Mentor✔
  • Spitalizare 24 de ore✔
  • Pansamente✔
  • Bustiera si corset✔
  • Consultatii GRATUITE post operatie✔

Inainte de operatie

Inainte de operatie va recomand sa urmati urmatoarele indicatii:

– analize de laborator.
– ecografie mamara sau mamografie.
– nu beti si nu mancati inainte cu 6 ore de la operatie.
– intreruperea aspirinei, AINS, a anticonceptionalelor (inainte cu 2 saptamani).
–intreruperea fumatului inainte de operatie cel putin cu 1 – 2 saptamani inainte.

Operatia se face in afara ciculul menstrual, astfel ca programarea trebuie calculata cu atentie.

Analize

In cadrul consultatiilor ce au loc inainte de operatie, doctorul va efectua diverse masuratori ale bustului, spatelui si toracelui. Pacienta trebuie sa informeze medicul cu privire la antecedentele sale. Consumul de alcool, tutun sau droguri sa fie prezentate deschis medicului, in cazul in care aceastea au existat sau exista. De asemenea, medicul trebuie sa fie informat cu privire la existenta in familie a cazurilor de cancer de san, daca acestea au existat.

Inainte de operatia de implant mamar, doctorul va recomanda sa:
– intrerupeti fumatului cu 2 saptamani inainte de operatie.
– sa fiti in afara perioadei de menstruatie.
– intrerupeti aspirina, AINS, anticonceptionale si alte medicamente care pot influenta coagularea sanguina.

Recuperarea dupa operatie

Operatia de ridicare a sanilor necesita un timp relativ scurt de recuperare. In primele zile se poate resimti o usoara durere sau disconfort, insa aceastea vor disparea treptat si mai rapid daca urmati sfaturile doctorului. Imediat dupa operatie se recomanda urmatoarele:

– tratament cu antibiotice si analgezice.
– reluarea activitatiilor normale dupa 1-2 saptamani, iar cele precum sportul dupa 1 luna.
– firele se scot la 2-3 saptamani.
– purtati bustiera speciala timp de 2 luni.
– evitarea expunerii la soare si la solar timp de 1 an.

Riscuri si complicatii

Ca la orice operatie exista posibilitatea de aparitie a anumitor complicatii, fapt ce poate duce la alte interventii chirurgicale ulterioare. Pentru a diminua astfel de riscuri este bine sa alegeti un chirurg estetician cu experienta.

Riscurile si complicatiile de dupa operatia de implant silicon sunt:
– hematom, serom, infectii, cicatrici vicios vindecate;
– contractura capsulara;
– ruptura implantului.

Cicatricile

Oricare ar fi metoda de lifting si tipul de incizie, pentru ca cicatricile sa se vindece rapid si sa fie putin vizibile este bine ca pacientele fumatoare sa intrerupa fumatul cu cel putin 2 saptamani inainte de operatie. Dupa operatie, cicatricile vor fi mai tari la palpare si vor avea o nuanta rozalie. Acest aspect va dura cateva luni, insa ulterior acestea vor incepe sa se albeasca, iar in final se vor sterge si vor deveni aproape insesizabile. Pentru o vindecare rapida si satisfacatoare a cicatricilor, chirurgul estetcian va recomanda pacientei anumite creme si geluri.

De asemenea, expunerea la soare poate afecta evolutia cicatricilor in sens negativ. De aceea este bine ca pacienta sa evite expunerea directa a sanilor la soare aproximativ 6-9 luni de la operatie. De specificat ar mai fi si faptul ca rapiditatea in vindecarea cicatricilor este influentata direct si de calitatea pielii.

Infectia

Riscul de aparitie a infectiei este prezent in prima luna de la operatie de lifting mamar, insa dupa aceasta perioada dispare definitiv. Pentru a diminua aceasta posibila complicatie, evitati in primele saptamani apa (protejati cicatricile sanilor de umezeala), folositi doar pansamente sterile si respectati indicatiile doctorului.

Intarirea sistemul imunitar inainte de operatie joaca un rol important in prevenirea infectiilor, de aceea este bine sa va alimentati corespunzator (fara zahar, alcool, tutun) si sa aveti un stil de viata sanatos.

Hematomul

Pentru a evita aceasta complicatie este necesar sa efectuati analizele de sange cerute de medic. Daca acestea vor releva o posibila tulburare de coagulare a sangelui, este obligatoriu sa renuntati la operatie pana la rezolvarea problemei.

Hematomul este acumulare a unei cantitati de sange in buzunarul implantului mamar. Atunci cand cantitatea este mica, acest lucru este in limitele obisnuite, insa in cazul unui hematom mare trebuiesc luate masuri precum drenarea. Daca hematomul nu este tratat corespunzator, acesta poate duce mai departe la infectie.

© 2024 ART-ESTETICA.RO

Open chat
1
Buna! 🖐
Ai o intrebare pentru Dr. Rachad?
Incepe conversatia acum!