Sani lasati? Afla de ce se lasa sanii!
In acest articol marca sunt enumerate si detaliate cauzele pentru care sanii se lasa. Daca vrei sa afli raspunsul la intrebarea “De ce se lasa sanii?” si ce poti face pentru a impiedica caderea lor, citeste mai departe.
CONTINUT
- De ce se lasa sanii
- Cauze pentru care poti avea sani lasati
- Ce solutie exista pentru ridicarea sanilor?
- Intrebari despre operatia de lifting mamar
De ce se lasa sanii?
Lasarea sanilor sau ptoza mamara este in majoritatea cazurilor consecinta naturala a inaintarii in varsta. Cu toate acestea exista si femei foarte tinere care au sani lasati. Motivele pentru se intampla acest lucru sunt diverse, de multe ori existand nu doar o cauza, ci o combinatie de factori.
De asemenea, multi cred in mod eronat ca incetarea alaptarii sau purtarea unui sutien adecvat stopeaza caderea sanilor. Altii sunt de parerea ca activitarile sportive ce implica stimularea musculaturii pectoralilor vor ajuta la ridicarea sau macar mentinerea sanilor intr-o pozitie ascendenta.
In acest articol vom discuta despre adevaratele cauze ce fac ca efectul de sani lasati sa isi faca aparitia. Dar inainte sa incepem cu …
Cateva date despre anatomia sanului …
Ca sa intelegem de ce se lasa sanii, trebuie sa specificam ca din punct de vedere anatomic acestia prezinta un tesut glandular delicat, respectiv glanda mamara, canalele de alaptare, tesutul adipos, ligamentele de suspensie si ligamentele de fibrocolagen.
Despre glanda mamara putem spune ca aceasta ramane la fel pe parcursul inaintarii in varsta, in timp ce tesutul adipos, adica grasimea, variaza ca volum in timp. Iar daca vorbim despre ligamente, precizam ca acestea confera un tesut relativ de conectare ce are rolul de a sustine sanul.
Cauze pentru care poti avea sani lasati
Pentru a explica adevaratele cauze pentru care sanii normali se transforma in sani lasati este bine sa mentionam de la inceput ca, pe parcursul vietii, bustul femeilor se modifica atat in dimensiune, cat si in volum si pozitiei. Acest fapt implica mai departe o intindere, respectiv o detensionare a ligamentelor sanilor. In acelasi timp, trebuie sa stim ca unele cauze sunt independente de noi, in timp ce altele depind de modul nostru de viata.
Un scurt rezumat al cauzelor, in clipul de mai jos.
Acum ca am aflat aceste lucruri importante, sa luam pe rand fiecare cauza.
1. Gravitatia
Lasarea sanilor apare devreme ca urmare a efectului e gravitatie combinat cu volumul supradimensionat si greutatea prea mare a bustului in raport cu restul corpului. Gravitatie afecteaza orice femeie, indiferent de varsta si este principala cauza pentru care unele femei tinere au sani lasati. Deci cu cat bustul este mai mare, cu atat creste riscul ca sanii sa inceapa sa se lase.
2. Sarcini repetate
La femeile cu varste intre 30 si 40 de ani, ptozarea sanilor poate fi cauzata de o combinatie de factori. In cazul celor care au avut o sarcina, schimbarile hormonale vor afecta glandele mamare ce au fost golite de lapte, in sensul atrofierii lor. In timpul sarcinii, ovarele si placenta produc estrogen si progesteron. Acesti hormoni stimuleaza mai departe glandele mamare sa produca lapte si sanii incep sa se mareasca. La fel, greutatea corpului va creste si dupa nastere va scade. Dupa sarcina, glandele mamare isi diminueaza volumul, desi sani pot sa arate in continuare rotunzi si fermi.
Aceste modificari de la nivelul glandelor mamare, cat si fluctuatiile greutatii corporale ce survin la fiecare nastere, vor contribui semnificativ in viitor la aspectul de sani lasati. Orice femeie care a avut o sarcina, indiferent daca intrerupe alaptarea sau nu, prezinta risc de lasare a sanilor. Cu cat numarul de nasteri creste, cu atat creste si acest risc.
3. Menopauza
Dupa menopauza, datorita reducerii secretiei hormonului estrogen, atrofierea sanilor se agraveaza. Estrogenul este raspunzator nu doar de forma si volumul sanilor, ci afecteaza si celelalte parti ale organismului. Acest hormon este vital pentru existenta colagenului, proteina ce influenteaza direct compozitia tesutului mamar si a pielii.
4. Consumul de tutun
Tigarile reprezinta un factor negativ ce influenteaza elastina, proteina raspunzatoare de fermitatea, stralucirea, aspectul tanar si elasticitatea pielii. Cu cat consumul de tutun este mai mare, cu atat elastina se diminueaza, iar acest lucru reduce calitatea pielii, fancand sanii “sa cada”.
5. Fluctuatii frecvente in greutate
Fie ca este vorba de o sarcina, fie ca ne referim la femei ce nu au avut copii, fluctuatiile frecvente in greutate reprezinta un factor ce influenteaza aspectul sanilor. In acest caz, ligamentele si tesuturile mamare se pot intinde si contracta in mod repetat. Astfel, se produce o slabire a acestora, rezultatul conducand evident catre nedoritii sani lasati.
6. Indicele masei corporale ridicat
Indicele de masa corporala reprezinta o valoarea rezultata din analizarea greutatii si inaltimii corpului ce are ca scop incadrarea relative a persoanei in urmatoarele categorii: subponderala, greutate normala, supraponderala si obeza. In urma unor studii stiintifice efectuate Societatea Americana de Chirurgie Plastica a rezultat ca efectul de sani lasati este in corelatie stransa cu indicele masei corporale. Cu cat acest indice este mai ridicat, cu atat creste riscul de ptoza mamara.
7. Inaintarea in varsta
Lasarea sanilor este un fenomen normal ce se intensifica pe masura ce se avanseaza in varsta, insa acesta poate fi amplificat si grabit datorita cauzelor explicate anterior. De aceea, constientizarea factorilor pe care ii putem evita, ne va ajuta sa diminuam si sa intarziem procesul natural de lasare a sanilor.
Ce solutie exista pentru ridicarea sanilor?
Din pacate, pana in acest moment nu s-au inventat creme, tratamente naturiste sau exercitii pentru a corecta sau macar imbunatati aceasta problema cu care orice femeie se confrunta la un moment dat. De aceea, singura solutie ramasa disponibila este interventia chirurgicala de ridicare a bustului, respectiv operatia de lifting sani.
Ai intrebari despre operatia de lifting mamar?
Vrei sa afli informatii avizate despre operatiile de lifting mamar sau iti doresti sa descoperi daca esti o candidata potrivita pentru acest tip de interventie?
Dr. Rachad te asteapta la o consultatie pentru a discuta aceste aspecte si pentru a stabili care este alegerea cea mai potrivita pentru tine.
Dr. Rachad
Rachad Hassan, chirurg estetician specialist din anul 2001, fondator Art Estetica Bucuresti. Experienta in peste 9000 de operatii estetice din care 2000 de operatii de lifting, implant mamar cu silicon & augmentare mamara cu grasime proprie.
2 comments
Cringasu Madalina
10/04/2017 at 11:31
Buna ziua Am 3 zile de la lifting mamar cu implant facut de dnul dr Rachad si vreau sa spun ca iau seara un ketonal si umblu pein oras toata ziua….nu credeam ca o sa suport asa de usor interventia. Un medic extraordinar si il recomand cu toata increderea. Va multumesc
Dr. Rachad
10/04/2017 at 13:22
Va multumesc pentru apreciere!