Implanturile mamare pe scurt

06/09/2014 by Dr. Rachad2
implanturile-mamare-pe-scurt.jpg

Anii 60 au adus o revolutie culturala in SUA. S-au inregistrat progrese in domeniul medicinii estetice si tot atunci au aparut implanturile mamare cu silicon. Pana astazi milioane de femei au apelat la aceasta tehnica pentru a obtine bustul pe care l-au dorit. In paralel, implanturile mamare se folosesc pentru reconstructia sanilor in urma unei operatii de mastectomie sau corectarea deformarilor congenitale ale pieptului.

 

Cateva date despre implanturile mamare

Anii 60 au adus o revolutie culturala in SUA. S-au inregistrat progrese in domeniul medicinii estetice si tot atunci au aparut implanturile mamare cu silicon. Pana astazi milioane de femei au apelat la aceasta tehnica pentru a obtine bustul pe care l-au dorit. In paralel, implanturile mamare se folosesc pentru reconstructia sanilor in urma unei operatii de mastectomie sau corectarea deformarilor congenitale ale pieptului.

Implanturile mamare s-au diversificat de-a lungul vremii, pot avea diferite forme si volume incat sa complementeze variatele tipuri de fizionomii, in functie de latimea cutiei toracice, marimea glandei mamare, inaltime sau greutate. In mare, formele pe care le pot lua protezele cu silicon sunt rotunde si naturale (sub forma de lacrima). Cele rotunde confera sanilor o forma sferica, similara marului, iar cele in forma de lacrima, mai inguste in partea superioara si mai late in partea inferioara redau sanului o forma naturala.

Inainte de operatie sunt necesare cateva actiuni pe care vi le voi prezenta in lista de mai jos:
– analize de sange;
– ecografie mamara;
– radiografie pulmonara;
– electrocardiograma;
– intreruperea fumatului cu cel putin 2 saptamani inainte de operatie pentru ca fumatul scade oxigenul din sange catre zona operata unde tesuturile au nevoie de vindecare si recuperare mai rapida;
– operatia de implanturi mamare trebuie efectuata in afara perioadei de menstruatie;
– intreruperea tratamentelor pe baza de aspirina, AINS (antiinflamator nesteroidian), anticonceptionale si alte medicamente ce pot influenta coagularea sangelui;
– trebuie prezentate deschis medicului, acolo unde este cazul, antecedentele consumului de alcool, tutun, droguri;
– medicul trebuie sa fie informat cu privire la existenta in familie a cazurilor de cancer de san.

Operatia de implant mamar dureaza intre 1 si 2 ore, dar depinde in primul rand de tipul inciziei: parareolara sau la nivelul santului mamar. Cea mai frecventa este incizia la nivelul santului mamar. Mai departe exista doua optiuni pentru pacienta in privinta plasarii implanturilor mamare cu silicon. Aceasta se poate face subglandular sau submuscular.

Fiecare operatie se efectueaza sub anestezie generala, apoi pacienta va ramane internata in clinica pentru cel putin 24 de ore pentru a primi tratamentul cu antibiotice si analgezice.

Durerile postoperatorii difera de la o pacienta la alta, insa e bine de stiut ca implanturile mamare plasate subglandular dor mai putin decat cele plasate submuscular.

Ca la orice interventie chirurgicala exista riscuri , chiar si in cazul implantului mamar cu silicon. Deoarece e important ca pacienta sa fie constienta de ele, le voi expune mai jos:
– hematom, serom, infectii, cicatrici vicios vindecate;
– contractura capsulara; exisa situatii in care organismul nu accepta proteza si creaza un invelis mai dur in jurul implantului mamar. Fenomenul poate provoca dureri si deformari ale sanului. Tratamentul contracturii capsulare consta in reinterventie prin extragerea implantului siliconic, indepartarea capsulei in totalitate si reintroducerea implantul mamar in buzunar lui;
– ruptura implantului mamar, caz in care se inlocuieste proteza.
Indicatii postoperatorii
In mod obisnuit, pacientii ar trebui sa urmeze urmatoarele indicatii:
– tratament cu antibiotice si analgezice;
– evitarea contactul sexual timp de 3 saptamani;
– reluarea activitatilor normale (servici) dupa 2 saptamani;
– masajului sanului circular timp de 6 luni dupa vindecare;
– purtarea bustierei timp de 2 luni, in prima luna 24 de ore, apoi in cea de a 2-a luna, 12 ore pe zi, dupa care se poate renunta la bustiera.

 

Ai intrebari despre procedura?

Vrei sa afli informatii avizate despre operatiile de implant mamar sau iti doresti sa descoperi daca esti o candidata potrivita pentru acest tip de interventie?

Dr. Rachad te asteapta la o consultatie pentru a discuta aceste aspecte si pentru a stabili care este alegerea cea mai potrivita pentru tine.

PROGRAMEAZA O CONSULTATIE CITESTE DESPRE IMPLANT MAMAR

Dr.Rachad

Dr. Rachad

Rachad Hassan, chirurg estetician specialist din anul 2001, fondator Art Estetica Bucuresti. Experienta in peste 9000 de operatii estetice din care 2000 de operatii de lifting, implant mamar cu silicon & augmentare mamara cu grasime proprie.


2 comments

  • Dr.Rachad
    Hulea Andrea-Timea

    04/10/2014 at 11:08

    Rececent am solicitat o operatie implant mamar la Clinica Arca Arca Life si sunt foarte fericita pentru alegerea facuta,domnul dr.Rachad Hassan este minunat iar clinica si colectivul sau sunt exceptionale.Tin sa precizez ca durerea dupa operatie sunt suportabile,cu ajutorul calmantelor se amelioreaza…asa ca doamnelor daca doriti sa faceti o operatie pentru marirea saniilor,faceti-o fara teama!

    Reply

    • Dr.Rachad
      Dr. Rachad

      05/10/2014 at 13:36

      Va multumesc din suflet pentru aprecieri si va doresc multa sanatate!

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


© 2024 ART-ESTETICA.RO

Open chat
1
Buna! 🖐
Ai o intrebare pentru Dr. Rachad?
Incepe conversatia acum!